Радни амбијент

 

Данас се активности Одсека одвијају у згради саграђеној далеке 1917. године у улици Старине Новака број 24, у Београду. Смештена на дивној локацији, у природном зеленилу, окружена бројним факултетима, парковима, спортским центрима, у близини студентских домова, пружа одличне услове за живот и рад студената. Већ деценијама чува успомене, надања и младалачке снове многих генерациа које су кроз њу прошле. Могла би се једноставно дефинисати као простор са много душе.

Наша богата традиција нам даје снагу да стално развијамо и побољшавамо радни амбијент и тиме стварамо нове могућности за реализацију оригиналних идеја будућих инжењера и дизајнера и њихову савремену едукацију.

 

 

Одсек располаже пословним простором од 1290 квадратних метара. Настава се одвија у амфитеатру са 120 места, учионицама, кабинетима, радионицама, атељеима и лабораторијама. Оформљени су кабинети за текстилна влакна, физику, пројектовање тканинама и плетенинама, за информационе технологије и дигитални дизајн, конструкцију и моделовање одеће, за дизајнирање тканина и плетенина, за дизајнирање и пројектовање одеће, два атељеа за цртање и сликање, радионице за ткање и штампање текстила и лабораторија за хемију, испитивање текстила и дораду. На располагању је и библиотека са читаоницом.

 

 

Одсек располаже и са шест канцеларија у којима се одвија рад руководиоца Одсека ВТШДТМ и стручних служби, наставничком салом, скриптарницом и радионицом за домара.